Fit thuis

Wat is een triggerpoint massage precies?

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet, maar een triggerpoint massage heeft ontzettend veel voordelen. Het is een vorm van massage die zich richt op alle triggerpoints in je lijf, oftewel spierknopen. Deze kunnen behoorlijk gevoelig zijn, want het zijn als het ware vastzittende/verstijfde punten in het bindweefsel. Ze ontstaan door een trauma, zoals het stoten van een lichaamsdeel, een kneuzing of zelfs door een verkeerde houding. Tijdens een triggerpoint massage gaat de masseur of masseuse op zoek naar deze spierknopen, en worden ze losgemasseerd. Dit is soms pijnlijk, maar de meeste mensen ervaren het gewoon als gevoelig.

Een triggerpoint massage bevordert herstel

Het fijne aan een triggerpoint massage is dat door deze spierknopen los te masseren de doorbloeding op gang komt. In het betreffende lichaamsdeel waar je pijn hebt worden zo de afvalstoffen beter afgevoerd, waardoor de pijnlijke plek herstelt. Het lichaam is als de triggerpoints zijn behandeld zelf in staat om het weefsel te herstellen, en het is dus niet de massage zelf die het probleem oplost. Het stelt echter het lichaam in staat dat te doen, puur door de doorbloeding te stimuleren en de weefsels soepel te maken. Overigens geldt dat voor vele vormen van massage, maar in het bijzonder voor een triggerpoint massage.

Waarbij helpt het losmasseren van triggerpoints?

Wat voor pijnklacht je ook ervaart, de kans is groot dat er als oorzaak of gevolg diverse spierknopen in je lijf zijn ontstaan. Je gaat door pijn namelijk anders bewegen, waardoor je alleen maar meer klachten krijgt. Soms zijn de spierknopen dus een oorzaak, en soms een gevolg van een pijnklacht. Hoe dan ook is het losmasseren ervan weldadig, en voel je je daarna veel soepeler. Afvalstoffen worden afgevoerd, dus je moet veel water drinken om je ervan te ontdoen. Dit soort massages kun je zowel preventief als curatief boeken. Als je namelijk je lijf vrij van triggerpoints houdt dan ben je veel soepeler en kan je lichaam sneller herstellen als er iets gebeurt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *