Fit thuis

Een sportmassage om je doorbloeding te stimuleren

 

Als je kiest voor een sportmassage Den Haag dan kies je voor een massage die erop gericht is om te zorgen dat de doorbloeding van je spieren gestimuleerd wordt. Een sportmassage zorgt ervoor dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Hierdoor bevorder je het herstel van je lichaam en spieren. Je kan kiezen voor een sportmassage zowel voor als na een flinke inspanning. Een sportmassage of deep tissue massage werkt namelijk ook preventief om te zorgen dat blessures voorkomen worden. Op het moment dat je een blessure hebt dan helpt een massage om sneller te herstellen hiervan.

 

Wat is een sportmassage precies?

Dit soort massage staat bekend om het feit dat je stevig gemasseerd wordt. Hierbij wordt bijvoorbeeld bindweefsel losgemaakt en knopen uit je spieren gehaald. Hiervoor is het belangrijk dat er diep in je spieren wordt gemasseerd en dit voelt niet altijd even prettig aan. Hier moet je even doorheen buiten, daarna zal je jezelf namelijk stukken beter voelen. Met de pijn geeft je lichaam aan dat er iets niet goed is en dit wordt verholpen door de masseur. De sportmasseur zal altijd in de gaten houden of de massage niet te heftig wordt voor je. Hij of zij zal altijd met je bespreken waar je behoefte op dat moment ligt en wat het doel is van de massage. Zo weten ze waarop gefocust moet worden zoals je nek, rug, schouders of benen.

 

De effecten van een massage

Een sportmassage zorgt ervoor dat je een betere doorbloeding krijgt van je spieren en afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd. Hierdoor herstelt je lichaam sneller en voorkom je blessures door middel van een overbelasting van je spieren. Als je een zware inspanning gaat leveren dan is een sportmassage niet geschikt. Je spieren worden namelijk te veel belast in dat geval en je zal er meer nadelen dan voordelen aan overhouden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *